Reacție Viguroasă a Europarlamentarului Vlad Gheorghe După Condamnarea Jandarmului Agresor de pe 10 August

Europarlamentarul Vlad Gheorghe, cunoscutul protestatar purtând un tricou alb, care a fost agresat de un jandarm la protestul din 10 august, chiar dacă își ținea mâinile deasupra capului, a reacționat puternic la vestea condamnării agresorului său: „Este dificil să numim asta dreptate”, a declarat Gheorghe pentru Epoch Times.

Concret, Tribunalul Militar București a decis ca jandarmul Florian Danilov, acum pensionar, judecat pentru purtare abuzivă în timpul protestelor din 10 august 2018, să fie condamnat la o amendă penală de 10.000 de lei, sentința nefiind definitivă.

În prezent, Danilov este pensionar și a fost surprins într-un videoclip în timp ce îl lovea cu bastonul pe Vlad Gheorghe, chiar dacă acesta își ținea mâinile deasupra capului și nu prezenta nicio amenințare. Gheorghe purta un tricou alb cu inscripția „Fără penali în funcții publice”. Videoclipul cu agresiunea a devenit emblematic pentru acel protest, evidențiind, fără îndoială, caracterul disproporționat și nejustificat al violenței Jandarmeriei.

Contactat de publicația noastră, Vlad Gheorghe a subliniat că au fost necesari șase ani pentru ca jandarmul să fie condamnat, în ciuda existenței tuturor datelor necesare pentru o anchetă și un proces rapide. De asemenea, a criticat faptul că dosarul restant, care implică șefii jandarmilor responsabili de gazele și agresarea a peste 100.000 de români, „se târăște” încă.

„Cu toate datele necesare, inclusiv imagini video, vinovatul a fost condamnat abia după 6 ani de la eveniment. Mai mult, amenda penală aplicată este mult mai mică chiar decât costurile statului pentru această anchetă. Este dificil să numim asta dreptate.

S-a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției, motiv pentru care magistrații au fost atât de indulgenți cu jandarmul condamnat.

Acesta este și motivul pentru care dosarul restant, cu figurile de rang înalt, încă nu a fost soluționat în instanță.”

Întrebat de ce consideră că la șase ani de la proteste nu au fost aduse acuzații împotriva decidenților politici, iar foștii șefi ai jandarmeriei, care beneficiază de pensii speciale, nu au fost judecați, Gheorghe a răspuns:

„În primul rând, se poate observa că acest jandarm condamnat nu își pierde pensia specială. Prin urmare, va plăti amenda cu bani din buzunarul nostru, acoperind astfel fapta penală dintr-o singură pensie. Media pensiilor speciale MAI este de aproximativ 9000 de lei.

Șefii au pensii și mai mari și vor continua să încaseze pentru că nu sunt deranjați prea mult.

În continuare, șefii din MAI se protejează reciproc. Interesele lor în sistem sunt mult mai mari decât rușinea de a fi inculpați. Sistemul lor acționează ca o mafie: se acoperă unii pe alții, indiferent de consecințe.

Ei își apără privilegiile, afacerile, relațiile angajate în sistem, pensiile speciale. MAI este condus de o mafie, iar lipsa de progres în acest dosar este cea mai bună dovadă în acest sens.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *