Un fost primar al unei comune din județul Alba a fost condamnat pentru fraudă cu fonduri europene, cu doar două zile înainte ca faptele să fie prescrise. Dosarul penal, care viza nereguli grave în gestionarea fondurilor europene, a avut un final neașteptat pentru inculpat, care spera la necondamnare pe baza argumentului prescrierii faptelor.

Fostul primar, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost adus în fața instanței pentru infracțiuni săvârșite cu peste opt ani în urmă, legate de gestionarea incorectă a fondurilor europene destinate dezvoltării comunității locale. Chiar dacă au trecut ani de la comiterea faptelor, procurorii au reușit să aducă acest caz în fața instanței, în ultimele momente înainte de a fi prescris.

În ciuda argumentației sale că aceste fapte ar trebui să fie considerate prescrise, judecătorii au hotărât să condamne fostul primar pentru fraudele comise. Sentința vine ca un avertisment puternic pentru cei care încearcă să scape de răspundere pe baza prescrierii faptelor, arătând că justiția poate acționa chiar și în ultimele clipe pentru a asigura responsabilitatea penală.

Condamnatul va trebui să suporte consecințele legale ale deciziei instanței, iar comunitatea locală din comuna din Alba poate să privească acest caz ca pe un exemplu de aplicare riguroasă a legii și a sancțiunilor în cazurile de fraudă cu fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *