Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, a scos la licitație în iunie 2023 un contract cadru pentru servicii de catering în școli în valoare de 133 de milioane de lei (27 de milioane de euro). Comisia de licitație a anunțat pe 25 august rezultatul preliminar, cu firma Gab Pavolux-Bedamiro pe primul loc.

Însă, înainte de această licitație masivă, un contract mai mic, de 27 milioane de euro, a atras atenția. Un spațiu pentru catering în școli, care a beneficiat deja de investiții publice în valoare de aproximativ 2 milioane de euro, a fost scos la închiriere de o școală din Sectorul 3. Câștigătorul acestei licitații a fost firma Gab Pavolux, deținută de Andrei Andrei, un fotomodel din Timișoara care trăiește în Dubai, conform investigatiei G4media.ro.

Legăturile dintre Gab Pavolux și familiile Docuz și Arghir, apropiate de primarul Robert Negoiță și de președintele PSD, Marcel Ciolacu, au fost dezvăluite de documente și investigații. Membri ai acestor familii, inclusiv fostul soț al Sorinei Docuz și tatăl Cristinei Elena Arghir, au avut afaceri și angajări la firmele implicate.

Gab Pavolux, firma în cauză, a avut o evoluție semnificativă într-un interval de timp relativ scurt. Înființată în 2012, activitatea sa inițială era modestă, dar în 2014-2021 cifra de afaceri a fost constant zero. În octombrie 2022, firma a fost preluată de fotomodelul Andrei Andrei din Dubai, iar ulterior a câștigat licitația pentru cantina școlară menționată anterior.

Familia Docuz și familia Arghir sunt implicate în mod direct în această afacere. Alin Arghir, soțul Cristinei Elena Arghir, a fost angajat la firma DCZ Shop, deținută de cumnata sa, Sorina Stan Docuz, iar în 2022, figura cu venituri de la Primăria Sectorului 3 și de la Algorithm Construcții S3 SRL, firme subordonate aceleiași primării.

Sow Atelier Couture SRL, o afacere de îmbrăcăminte înființată de Cristina Elena Arghir și Gabi Slămnoiu, fondatorul Gab Pavolux, a fost dizolvată în martie 2023. Sorina Docuz, fostă Miss Buzău, care a pozat frecvent pentru Sow Atelier, a fost căsătorită cu primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Look Outdoor, o altă firmă conectată la aceste familii, a experimentat o creștere semnificativă a cifrei de afaceri în 2019-2020, după ce a primit fonduri de la PSD în perioada electorală din 2020. Look Outdoor și Gab Pavolux au legături evidente, inclusiv prin asocierea în organizarea evenimentelor de catering menționate mai sus.

Familia Negoiță-Ciolacu este susținută de afacerile acestor firme, iar Marcel Ciolacu, liderul PSD, a lăudat public activitatea primarului Robert Negoiță. Deși licitația pentru serviciile de catering în școli a fost câștigată de Gab Pavolux, contractele încă nu au fost semnate.

Această anchetă evidențiază legăturile complexe dintre lumea politică și afaceri, subliniind semne de întrebare privind transparența și legalitatea procedurilor de licitație în Sectorul 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *