Un crescător de porci din județul Arad a fost sancționat cu o amendă considerabilă de către inspectorii Gărzii de Mediu, după ce un control a relevat că exploatația sa avea un număr excesiv de suine și nu a respectat obligațiile stabilite în planul de fertilizare.

Ferma de porci sancționată este situată în localitatea Turnu, în județul Arad, și a fost supusă unei inspecții de către Garda de Mediu în urma unor plângeri formulate de cetățeni, cel mai probabil locuitori din proximitatea exploatației.

Amenda impusă fermei arădene este în valoare de 500.000 de lei, adică peste 100.000 de euro, conform unei informări din partea comisarilor Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Arad. Această sancțiune survine în urma numeroaselor plângeri din partea cetățenilor cu privire la modul în care fermierul își desfășura activitatea.

„În urma unei sesizări primite de la cetățenii din localitatea Turnu, o echipă de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Arad s-a deplasat la ferma de porci din localitate, unde a constatat nerespectarea prevederilor din Autorizația Integrată de Mediu deținută de agentul economic. Acesta a populat ferma cu un număr mai mare de capete de porci decât cel prevăzut în actul de reglementare și nu a respectat obligațiile privind planul de fertilizare. A fost sancționat cu o amendă de 500.000 lei”, precizează sursa oficială.

Conform comunicării Gărzii de Mediu, proprietarul fermei opera în baza unei autorizații de mediu care stipula o capacitate maximă de cazare pentru suine. Numărul de porci depășise cota permisă conform autorizației, iar cuantumul amenzii sugerează că încălcarea aceasta nu este una minoră. De asemenea, sancțiunea pentru depășirea numărului maxim de animale a fost combinată cu cea pentru nerespectarea obligațiilor privind planul de fertilizare al exploatației.

Anticorupti.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *