Compania lui Mihai Leonard Rotaru, unul dintre miliardarii României și sponsor al PSD, este implicată în construirea rețelei de gaze din orașul Murfatlar și satul Siminoc. Primăria Murfatlar a atribuit contractul pentru servicii de proiectare și execuție lucrări pentru înființarea rețelei de distribuție de gaze naturale către Bedamiro Holding Parcări Construct SA din Buzău, câștigătorul licitației.

În 2017, compania se regăsea în lista celor 384 de companii cu acțiuni la purtător din România, conform platformei „România Curată”. Fondată în 2014, cu sediul social în Buzău, în 2021 a înregistrat o cifră de afaceri de 16.170.947 lei și un profit de 1.070.101 lei, având 87 de angajați. Acționarul majoritar este Leonard Mihai Rotaru, iar Alina Adriana Vargatiuc deține 25% din acțiuni.

Compania a încheiat doar două contracte de achiziții publice, în valoare totală de 22.803.284,30 lei, îndreptate spre eficientizarea energetică la o grădiniță din Ploiești și pentru lucrări rămase de executat la școala Ion IC Brătianu din Sectorul 5, București.

Cu toate acestea, presa centrală a dezvăluit că societatea ar fi fost implicată ca terț susținător al Seven Hills Constructions SRL București în proiectul de „Reabilitare termică a clădirii Spitalului de Psihiatrie Sfântul Nicolae din Roman”, evaluat la peste un milion de euro, bani europeni și din bugetele național și județean. Se menționează, de asemenea, că există conexiuni între Bedamiro Construct din Buzău și firma Rotary Construcții SRL, în care Mihai Leonard Rotaru este asociat.

Rotaru mai figurează ca reprezentant legal al firmei Marjaleena Corporation, un offshore din Seychelles, situat în nordul insulei Madagascar. În contextul alegerilor locale din septembrie 2020, Primăria Generală condusă de Gabriela Firea a atribuit mai multe contracte pentru anveloparea unor blocuri din Sectorul 6 către firmele câștigătoare, printre care și Rotary Construcții SRL, deși aceasta intrase deja în insolvență în iunie 2020.

Bedamiro, firma care a susținut la licitație firma Gab Pavolux, are sediul tot în Buzău și este deținută de omul de afaceri Mihai Leonard Rotaru. În toamna lui 2020, la scurt timp după ce Marcel Ciolacu a devenit președinte ales al PSD, atât Rotaru, cât și soția sa, Daniela, au împrumutat acestei formațiuni politice câte 445.000 de lei pentru finanțarea campaniei electorale. Rotaru este considerat drept unul dintre apropiații premierului Ciolacu și finanțatorii de bază ai PSD.

Aceste informații evidențiază legăturile complexe ale lui Mihai Leonard Rotaru și ale companiilor asociate sale cu proiecte de construcții și afaceri controversate, susținând implicarea sa activă în diverse domenii economice și politice în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *