Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) desfășoară în această zi o serie de percheziții de amploare în județele Cluj, Bistrița – Năsăud, Sălaj, Bihor, Maramureș și Alba, în cadrul unui dosar de corupție ce vizează Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR). Ancheta vizează și pe șeful acestei instituții, Bogdan Durlea, care este suspectat de luare de mită și divulgare de informații nedestinate publicității.

Potrivit comunicatului emis de DNA, procurorii anticorupție de la Serviciul teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2023, în legătură cu protecția acordată unor firme de transport.

În cadrul acestei operațiuni, au fost efectuate percheziții domiciliare în 24 de locații, situate pe raza județelor Cluj, Maramureș, Bistrița – Năsăud, Sălaj, Bihor și Alba. Printre aceste locații se numără două sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În desfășurarea investigației, procurorii anticorupție beneficiază de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

Această acțiune intensivă are scopul de a aduna probe și informații pentru a clarifica suspiciunile de corupție care planează asupra ISCTR și de a aduce în fața justiției pe cei implicați în aceste presupuse infracțiuni. Dosarul este în curs de investigare, iar detalii suplimentare vor fi făcute publice pe măsură ce ancheta progresează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *