Cătălin Cherecheș, fostul primar al municipiului Baia Mare, a fost capturat de poliția germană, iar surprizele din actele pe care le avea asupra sa aduc în lumină un tablou confuz al identității sale. În momentul reținerii, Cherecheș circula cu multiple documente, inclusiv o carte de identitate românească, o legitimatie de deputat expirată, o carte de identitate italiană și o legitimație emisă de Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere a ministerului de Interne din România.

Cu toate acestea, fostul primar nu avea niciun act care să ateste calitatea sa de primar al Băii Mari, iar surprinzător, nu deținea nici un pașaport. Legitimația emisă de asociația rezerviștilor din ministerul de Interne sugerează că Cherecheș ar fi fost „P.C.” – probabil personal civil sau contractual – și membru al acestei structuri începând cu anul 2020. Cu toate acestea, el nu a lucrat niciodată în cadrul ministerului de Interne, iar singura sa legătură cu armata pare să fie legată de un curs la Universitatea Națională de Apărare Carol I, Colegiul de Apărare, absolvit în 2008.

Cartea de identitate italiană arată că Cherecheș domicilia într-o localitate la nord de Napoli, iar informații online indică că adresa este asociată cu o vilă impunătoare. Pe de altă parte, actele mai arată că fostul primar păstra și o legitimatie de deputat, deși el a părăsit Parlamentul în 2011 când a fost ales primar.

La momentul reținerii sale, Cherecheș s-a opus polițiștilor germani, rezultând într-o rană la bărbie, calificată drept „lacerație”. Totodată, asupra sa se aflau 3.265 de euro, aproximativ 150 de euro în forinți și o sumă în lei echivalentă cu 320 de euro. Fostul primar circula cu mașina condusă de mătușa sa, un Mercedes Benz C Klasse AMG, înmatriculată în Neu Ulm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *