Patronii stației GPL din Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, eliberați recent din arest preventiv și plasați în arest la domiciliu, au stârnit controverse prin decizia instanței de a le permite să-și petreacă arestul în vile de lux. Tribunalul București a respins contestația procurorilor care se opuseseră acestei decizii și a confirmat măsura arestului la domiciliu.

Cei doi patroni, implicați în explozia stației GPL din Crevedia din august 2023, au primit permisiunea de a-și petrece timpul în două ansambluri rezidențiale de lux. Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, intenționează să locuiască într-o vilă din cartierul Paradisul Verde din Corbeanca, județul Ilfov, evaluată la aproximativ 400.000 de euro. Pe de altă parte, Cosmin Stângă va sta într-o vilă din București, pe strada Fabrica de Cărămidă, sector 1, evaluată la 550.000 de euro.

Judecătoria Sectorului 5 a respins recent cererea procurorilor de prelungire a arestului preventiv, înlocuind măsura cu arestul la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Avocații patronilor au subliniat că aceștia nu vor părăsi imobilele în care locuiesc și au prezentat locuințele în care aceștia au locuit înainte de tragedia de la Crevedia.

Decizia tribunalului a atras atenția publicului și a creat nemulțumire, având în vedere amploarea tragediei din Crevedia, soldată cu 6 morți, 53 de răniți și distrugeri semnificative pe o rază de 1 kilometru. Procurorii au susținut că patronii firmei Flagas SRL, Daniel Ionuț Doldurea și Cosmin Ionuț Stângă, au promovat o politică de funcționare care a încălcat repetat dispozițiile legale, culminând cu explozia stației GPL.

În urma deciziei judecătorului, cei doi patroni vor trebui să respecte obligații stricte pe durata arestului la domiciliu, inclusiv prezentarea la organele judiciare la chemarea acestora și interdicția de a comunica cu suspecți, inculpați și martori din dosar. Verdictul final a stârnit critici și a alimentat dezbaterea cu privire la sistemul judiciar și aplicarea corectă a măsurilor pr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *