Deputatul Daniel-Gheorghe Rusu, fost membru AUR, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Joi, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat trimiterea în judecată a deputatului Daniel-Gheorghe Rusu, ales inițial pe listele AUR și ulterior trecut la Forța Dreptei. Procurorii îl acuză pe Rusu de abuz în serviciu și participație improprie la fals intelectual, în formă continuată.

Potrivit comunicatului dat publicității de DNA, în perioada 2016-2020, atunci când era primar al comunei Șpring din județul Alba, Rusu și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu. Printre acuzații se numără faptul că a dispus ca angajații primăriei și ai Filialei Județene Alba a Comunelor din România să lucreze, folosind utilaje ale instituției, la construcția a trei imobile, două dintre acestea aparținând chiar deputatului.

De asemenea, Rusu ar fi achitat unei firme suma de 82.000 de lei pentru servicii de curățare a pășunilor, deși aceste activități nu ar fi fost efectuate. Alte acuzații includ închirierea de teren pentru parcare, acordarea gratuită a unei suprafețe mari de pășune și provocarea unui prejudiciu total de 175.376 lei primăriei comunei Șpring și Filialei Județene Alba a Comunelor din România.

Aceasta nu este prima dată când Rusu se află în atenția autorităților. În noiembrie 2023, el a fost condamnat definitiv la plata unei amenzi penale de 40.000 de lei pentru compromiterea intereselor justiției, în legătură cu publicarea unor informații dintr-o anchetă penală pe Facebook.

Dosarul a fost trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru judecare, iar DNA a dispus măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ale lui Rusu, precum și ale firmei implicate. Primăria comunei Șpring și Filiala Județeană Alba a Comunelor din România s-au constituit parte civilă în procesul penal.

Această etapă a procesului penal reprezintă finalizarea anchetei penale, iar principiul prezumției de nevinovăție rămâne în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *