Procurorii anticorupție investighează presupuse infracțiuni de cumpărare de influență și complicitate la cumpărare de influență în cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a luat măsuri imediate și a deschis un dosar penal în urma materialului jurnalistic publicat de Recorder, intitulat „Corupție în numele Domnului”. Procurorii de la biroul teritorial Constanța s-au autosesizat săptămâna trecută, iar infracțiunile vizate sunt „cumpărare de influență” și „complicitate la cumpărare de influență”.

Investigația Recorder dezvăluie un presupus mecanism de fraude cu bani publici în cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Petrică Leașcu, un preot slujitor al Bisericii, a acționat sub acoperirea unui om de afaceri cu influență la București și a expus, cu ajutorul unei camere ascunse, lideri politici și înalți prelați implicați în presupuse acte de corupție.

Jurnalistul Alex Nedea de la Recorder a transmis informații cheie despre conținutul materialului: „Petrică Leașcu, un preot slujitor al Bisericii Ortodoxe Române, a vrut să demonstreze corupția din interiorul sistemului de finanțare a unităților de cult. S-a dat drept un om de afaceri cu influență la București și a filmat cu camera ascunsă cum Înaltpreasfințitul Teodosie și consilierul economic al Arhiepiscopiei Tomisului promit un comision de 20% în schimbul obținerii, prin trafic de influență, a unei sume de 800.000 de lei din fondurile publice de la Secretariatul de Stat pentru Culte”.

Procurorii DNA vor examina în detaliu aceste informații pentru a stabili dacă există temeiuri solide pentru acuzațiile de corupție în cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *