Dorin Lazăr Maior, fost președinte al Blocului Național al Revoluționarilor și fost deputat PSD, a fost adus înapoi în țară din Italia și arestat după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită, conform declarației făcute de ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Dorin Lazăr Maior, în vârstă de 63 de ani, a fost extradat din Italia, unde se refugiase după condamnări consecutive pentru infracțiuni grave, printre care șantaj și cumpărare de influență. În noiembrie 2013, a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj și a fugit din țară, dar a fost ulterior prins și a executat pedeapsa, fiind eliberat condiționat în 2020.

În data de 19 iulie 2023, Dorin Lazăr Maior a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani și 1.186 zile de închisoare pentru cumpărare de influență, iar pe numele său a fost emis un mandat european de arestare. A fost prins în Italia pe 28 iulie, iar Curtea de Apel Roma a decis extrădarea sa în România pe 21 septembrie.

Fostul deputat PSD și PRM a fost transferat în Penitenciarul Rahova pentru a începe executarea pedepsei de închisoare cu executare.

El a fost trimis în judecată de procurorii DNA Brașov pentru cumpărare de influență și complicitate la cumpărare de influență, după ce a încercat să obțină o soluție favorabilă într-un alt dosar în care fusese deja condamnat definitiv la șapte ani de închisoare pentru șantaj.

Dorin Lazăr Maior a mai fugit o dată din țară, fiind adus înapoi de poliție pentru a fi încarcerat în luna aprilie. El a fost extrădat din Dubai, unde fugise în 2013, și a devenit subiectul mai multor anchete și proceduri legale în România pentru infracțiuni grave comise de-a lungul anilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *