Fostul premier își susține deciziile în fața acuzațiilor și cere lăsarea Justiției să-și facă treaba.

Astăzi, senatorii au aprobat cu o largă majoritate cererea procurorilor pentru începerea cercetării penale în cazul fostului premier Florin Cîțu, membru al Camerei parlamentare. Votul, înregistrat cu 90 de voturi favorabile și doar două împotrivă, a venit după ce Comisia Juridică a Senatului a aprobat în unanimitate solicitarea procurorilor, iar președintele Klaus Iohannis a dat undă verde cercetării penale începând de la începutul săptămânii. Fostul premier este suspectat de abuz în serviciu în legătură cu scandalul privind achiziția masivă de vaccinuri anti-COVID în valoare de un miliard de euro, dosar de corupție anchetat de procurorii DNA.

Înainte de votul pentru ridicarea imunității sale parlamentare, Florin Cîțu a avut o intervenție în fața Senatului, acuzând actualii responsabili politici din Guvern de risipă și îndatorare excesivă. El a adus în discuție nivelul crescut al datoriei publice și deciziile guvernamentale privind împrumuturile, subliniind că acestea au fost luate într-o perioadă de pace, spre deosebire de anii de pandemie.

Fostul premier și-a susținut acțiunile, evidențiind necesitatea ieșirii rapide din pandemie și criza economică asociată. „Cum explicați românilor că nivelul datoriei publice a depășit 50% din PIB, în condițiile în care noi n-am depășit acest nivel în pandemie? Acestea sunt cifrele. Au fost făcute împrumuturi în acea perioadă, dar nu la fel de mari, nu la fel de prost administrate şi nu la dobânzi atât de mari, cum sunt acum, în perioadă de pace,” a declarat Cîțu în plenul Senatului.

Florin Cîțu și-a apărat deciziile, subliniind că acestea au fost ghidate de nevoia urgentă de a gestiona pandemia și a pledat pentru sănătatea românilor, libertățile individuale și economice. A afirmat că deciziile sale au fost luate având la bază datele și contextul imprevizibil al pandemiei.

„În tot acest context dificil, complicat, am pus pe primul loc, atât timp cât am fost premier dar şi ministru al Finanţelor, sănătatea românilor, libertăţile individuale şi economice. Eram conştient, în fiecare clipă, că orice decizie luată avea implicaţii mai mult ca niciodată pentru sănătatea oamenilor,” a afirmat Florin Cîțu în fața Senatului.

Fostul premier și-a încheiat intervenția, pledând pentru lăsarea Justiției să-și facă treaba și afirmând că își va continua lupta pentru bunăstarea românilor, susținând reducerea impozitelor și o economie de piață liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *