Fostul primar al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, care ispășește o pedeapsă privativă de libertate pentru instigare la abuz în serviciu, a fost eliberat condiționat printr-o hotărâre judecătorească emisă de Judecătoria Vaslui. Decizia a venit în urma unei cereri formulate de către Nichita și a propunerii Comisiei pentru liberare condiționată din Penitenciarul Vaslui.

Conform deciziei instanței, cererea de liberare condiționată a fost acceptată, iar Gheorghe Nichita a fost eliberat din executarea pedepsei de 6 ani și 8 luni de închisoare. Această pedeapsă a fost dispusă în baza sentinței penale numărul 82/2023 a Tribunalului Vaslui. Termenul de supraveghere pentru Nichita se întinde până la data de 24 mai 2027, conform articolului 100 alineatul 6 din Codul Penal.

Fostul primar al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a fost condamnat definitiv în augustul anului precedent de Curtea de Apel Iași la cinci ani de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Aceasta este o consecință a dosarului în care a fost acuzat că a utilizat resursele și angajații Poliției Locale Iași pentru a spiona amanta sa.

Nu este pentru prima dată când Gheorghe Nichita părăsește penitenciarul. El fusese eliberat condiționat în octombrie 2021 după executarea unei părți din pedeapsa primită într-un alt dosar de corupție, în care a fost acuzat că a primit mită echivalentă cu 10% din valoarea unui proiect european. Eliberarea condiționată a lui Nichita stârnește reacții în societate și ridică întrebări legate de justiție și pedepsele aplicate în astfel de cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *