Fostul procuror-șef al DIICOT Ialomița, Alexandru Mihailiuc, se confruntă acum cu acuzații grave, fiind trimis în judecată de către Parchetul General pentru abuz în serviciu, fals în declarații, fals intelectual și uz de fals. Dosarul este rezultatul investigației cu privire la utilizarea unor sume de bani ridicate în timpul perchezițiilor efectuate la începutul lunii decembrie 2021.

Potrivit acuzațiilor, Alexandru Mihailiuc nu a depus în termenul legal sumele de bani ridicate în urma perchezițiilor efectuate la domiciliile mai multor persoane în zilele de 7 și 10 decembrie 2021. De asemenea, fostul procuror este suspectat că ar fi utilizat acești bani în perioada ulterioară și i-ar fi predat abia în cursul lunii iunie 2022, după ce au fost identificați în urma unui control la DIICOT Ialomița.

Acuzațiile nu se opresc aici. Fostul procuror este de asemenea acuzat că ar fi determinat trei martori să dea declarații false în fața sa în data de 8 iunie 2022. Acești martori ar fi fost convinși să menționeze în declarațiile lor că au primit restituirea sumelor de bani ridicate în timpul perchezițiilor, deși acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

Potrivit Parchetului General, Alexandru Mihailiuc „a întocmit trei procese-verbale în care a atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că a restituit sumele ridicate cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate la 07.12.2021 și 10.12.2021 în aceleași zile în care au fost ridicate, procese-verbale pe care ulterior, cunoscând că sunt false, le-a folosit în fața comisiei de control pentru a ascunde comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.”

Alexandru Mihailiuc a ieșit la pensie în vara anului 2022, potrivit presei locale. Dosarul acestuia va fi judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar acest caz reprezintă un important punct de pornire pentru noua structură DIICOT înființată după desființarea Secției Speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *