Într-o dramă financiară ce a luat o turnură nefericită în prag de sărbători, familia Bănuț, fostul director al Vămii Tulcea, se confruntă cu pierderea casei de familie din cauza unor datorii considerabile. După ce afacerile sale au fost vândute de către lichidatorii judiciari, acum și locuința familiei se află pe lista de vânzare. Procedura de licitație publică pentru acest imobil situat în municipiul Tulcea va avea loc pe data de 19 decembrie 2023, cu un preț de pornire de 1.539.336 de lei, conform raportului de evaluare.

Foto: replicaonline.ro

Biroul executorului judecătoresc Aragea Daniel a făcut cunoscută organizarea licitației, precizând că vânzarea este realizată în baza titlurilor executorii provenite din contracte de ipotecă imobiliară. Imobilul, compus din terenuri și construcții, este proprietatea familiei fostului director executiv al Vămii Tulcea, Alexandru Bănuț.

Situată în contextul datoriilor acumulate, această vânzare face parte dintr-un șir de probleme financiare pentru familia Bănuț. Unicredit Bank SA a solicitat executarea silită a acestei proprietăți, iar societatea Zet Vinagra SRL, deținută de soția lui Bănuț, a fost și ea supusă unei astfel de proceduri la finalul anului 2022.

Societatea Zet Vinagra, înființată în 1993 și controlată de familia Bănuț, se află în faliment și a avut diverse bunuri scoase la licitație. Terenuri, construcții, o plantație de viță de vie și bunuri mobile au fost oferite la licitație la prețuri reduse, subliniind situația financiară dificilă a societății.

Într-un episod anterior al problemelelor financiare, fostul director Alexandru Bănuț a fost în conflict de interese în perioada în care a fost șef la Vama Tulcea, conform Agenției Naționale de Integritate (ANI). Acesta a semnat ordine de misiune, referate și autorizații pentru societățile controlate de familia sa, încălcând normele legale privind transparența și evitarea conflictelor de interese.

Cu licitația pentru casa sa programată chiar în preajma sărbătorilor, familia Bănuț se confruntă cu o perioadă dificilă, iar viitorul imediat al fostului director de la Vama Tulcea pare a fi marcat de problemele financiare persistente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *