Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a fost în centrul atenției recent, după ce a anunțat un parteneriat controversat între CJ Galați și firma de consultanță din SUA, Angelou Economics. Cu toate promisiunile mari făcute în timpul unei conferințe de presă spectaculoase, mulți se întreabă dacă această decizie de a investi 100.000 de dolari din bugetul CJ Galați în promovarea județului în Statele Unite este cu adevărat justificată.

Parteneriatul a fost semnat într-un eveniment grandios, iar reprezentanții firmei americane au făcut promisiuni substanțiale pentru a-și justifica onorariul. Cu toate acestea, mulți se întreabă dacă Galațiul, un județ cu probleme economice notabile, poate atrage investitori americani.

Angelos Angelou, reprezentantul firmei Angelou Economics, a declarat că obiectivul parteneriatului este să promoveze Galațiul către companii din SUA, dar întrebarea rămâne: ce are de oferit Galațiul în realitate? Populația îmbătrânită și lipsa forței de muncă calificate sunt doar câteva din provocările cu care se confruntă județul. Infrastructura precară și accesul limitat la căi rutiere rapide nu sunt nici ele argumente solide pentru a atrage investitori.

Cu toate acestea, președintele Costel Fotea este extrem de entuziasmat cu privire la parteneriat, susținând că Galațiul oferă oportunități semnificative pentru investitori și că acest parteneriat va ajuta la crearea de noi locuri de muncă. Cu toate acestea, mulți se întreabă dacă entuziasmul său este justificat sau dacă este mai degrabă o oportunitate de a călători în SUA, deoarece o delegație condusă de Fotea va pleca în Statele Unite pentru a stabili contacte cu potențiali investitori.

Cu toate acestea, criticile continuă să curgă, iar unii consideră că angajarea unei firme de consultanță pentru a promova Galațiul în SUA este o mișcare discutabilă. Se întreabă dacă acest parteneriat va aduce beneficii reale județului sau dacă este doar un spectacol costisitor. Rămâne de văzut dacă președintele Fotea va putea transforma această inițiativă într-un succes economic sau dacă Galațiul va rămâne departe de radarul investitorilor americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *