Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a luat o decizie fermă miercuri, respingând cererea judecătoarelor Daniela Panioglu și Alina-Nadia Guluțanu privind recuzarea magistratului Cristinel Grosu, care judecă speța privind excluderea celor două judecătoare din magistratură. Această hotărâre a fost luată în ciuda unor aspecte controversate care au înconjurat acest caz.

Potrivit informațiilor din cadrul ÎCCJ, cererea de recuzare a fost respinsă în mod definitiv, cu următorul comunicat oficial al instanței: „Respinge cererea formulată de petentele Daniela Panioglu şi Alina-Nadia Guluţanu privind recuzarea domnului judecător Cristinel Grosu, membru al completului de judecată nr. 1 – 2023, învestit cu soluţionarea dosarelor nr. 464/1/2023 şi nr. 464/1/2023/a3, aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 judecători. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18 octombrie 2023.”

Această decizie vine în urma unei serii de evenimente notabile în acest caz. În data de 15 decembrie 2022, Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în materie disciplinară, să excludă din magistratură pe judecătoarele Curții de Apel București, Daniela Panioglu și Nadia Guluțanu. Unul dintre principalele motive care au stat la baza acestei decizii a fost faptul că cele două judecătoare au admis o cerere de recuzare în cazul DNA față de alți doi magistrați, Nicoleta Nolden și Aurel Găitan, care judecau procesul fostului primar PSD din Pitești, Tudor Pendiuc, și al milionarului Valentin Vișoiu.

În prezent, magistratul Cristinel Grosu face parte din completul de 5 judecători al Înaltei Curți, care este însărcinat cu judecarea contestației formulate de cele două judecătoare împotriva uneia dintre deciziile CSM de excludere din magistratură. Această situație a atras atenția publicului și a generat dezbateri intense în mediul juridic și judiciar, având în vedere complexitatea și sensibilitatea cazului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *