Astăzi, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a luat măsuri decisive împotriva corupției, reținând inspectorul-șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, Racz Nadia Florentina, împreună cu trei inspectori de muncă, sub acuzația de luare de mită. Această acțiune vine ca urmare a investigațiilor desfășurate de DNA și are la bază suspiciuni solide cu privire la activitățile ilegale desfășurate de aceștia.

Conform informațiilor obținute de procurorii anticorupție, inspectorul-șef adjunct și colegii săi, Hriscu Daniela Viorica, Floruța Natalia Mărioara și Buhaș Aurica, toți activi în cadrul ITM Bihor, sunt suspectați că au solicitat și primit sume semnificative de bani de la numeroși oameni de afaceri. Aceste plăți ar fi fost efectuate cu scopul de a evita aplicarea sancțiunilor prevăzute de Codul Muncii în urma controalelor efectuate de inspectorii de muncă.

Ancheta DNA a dezvăluit că, în perioada cuprinsă între 14 februarie 2022 și 17 octombrie 2023, aceștia ar fi cerut și primit în mod repetat sume de bani, variind între 2.000 și 4.000 de lei, pentru a proteja afacerile acestora de eventuale sancțiuni, inclusiv cele legate de angajarea de personal „la negru”.

Procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva celor trei inspectori de muncă implicați, instituind totodată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile începând cu data de 18 și 20 octombrie 2023. Acest lucru marchează un pas important în lupta împotriva corupției și reprezintă o dovadă a hotărârii continue a DNA de a combate corupția la nivel înalt în România și de a asigura respectarea legii în toate domeniile.

Pe parcursul anchetei, suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile care li se aduc. DNA continuă investigația pentru a aduce în fața justiției pe cei implicați în acest caz de corupție din cadrul ITM Bihor, subliniind angajamentul instituției în protejarea integrității și transparenței în administrația publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *