România un stat eșuat în care șeful PSD, Marcel Ciolacu, semnează avansarea în grad a numelor grele din MAI.

Într-un gest de recunoaștere a eforturilor depuse în asigurarea securității publice, Președintele României și prim-ministrul Marcel Ciolacu au semnat o serie de decrete ce vizează avansarea în gradele profesionale superioare a unor înalți oficiali din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Aceste nominalizări, publicate în MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 1080/29.XI.2023, poartă semnătura cu impact a liderului PSD, Marcel Ciolacu.

Principalele persoane incluse în această rundă de avansări sunt membri de vârf din structurile de poliție, cu Șeful Poliției Române, chestorul principal de poliție Matei Ioan Benone-Marian, urcând în gradul de chestor-șef de poliție. De asemenea, Șeful Poliției Capitalei, chestorul de poliție Berechet Marian Bogdan Alexandru, a fost avansat în gradul profesional de chestor principal de poliție.

Această listă extinsă a deciziei cuprinde și alte personalități notabile, cum ar fi șefii I.P.J. Constanța, directorii din I.G.P.R., sau chiar membri ai altor structuri precum S.I.E., S.R.I., A.N.P., M.A.p.N, D.G.P.I. și altele.

Cu toate acestea, criticii susțin că, deși promovările reprezintă o recunoaștere a meritelor individuale, este crucial să se acorde atenție problemei sistemice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Se subliniază importanța de a îmbunătăți condițiile de lucru pentru polițiștii de la baza piramidei și necesitatea respectării corecte a drepturilor salariale, conform legilor în vigoare.

Această serie de avansări, în ciuda criticii, reflectă eforturile de modernizare și recunoaștere a muncii depuse de forțele de ordine din România, subliniind importanța unei instituții de poliție puternice și respectate în societate.

Anticorupti.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *