Comuna Comăna din județul Brașov rămâne fără primar în urma unei hotărâri judecătorești definitive care l-a condamnat pe Viorel Grusea la o pedeapsă de 8 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj. Acesta a fost găsit vinovat de amenințarea cu moartea a polițiștilor care efectuau un control la magazinul soției sale pe data de 14 aprilie 2021.

Viorel Grusea, care a deținut funcția de primar al comunei Comăna începând din anul 2008, a fost unul dintre cei mai tineri primari din Țara Făgărașului și a fost apreciat de locuitorii comunei pentru activitatea sa. Cu toate acestea, evenimentul din aprilie 2021, în care a consumat alcool și a amenințat polițiștii, a avut consecințe grave asupra carierei sale politice.

Primarul Grusea a decis să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov pe 18 aprilie 2021. Acest acord a inclus o condamnare la închisoare cu suspendare de mai puțin de un an și interzicerea unor drepturi.

Cu intrarea în vigoare a hotărârii prefectului județului Brașov, Cătălin Văsii, în data de 17 octombrie, mandatul lui Viorel Grusea a încetat de drept, iar comuna Comăna se confruntă cu o perioadă de interimat în privința funcției de primar.

Într-un mesaj postat pe rețelele sociale, Viorel Grusea a transmis că a fost o zi tristă și emoționantă, și a mulțumit locuitorilor pentru sprijinul acordat în timpul mandatului său. El a promis că nu va mai avea incidente similare în viitor și a subliniat importanța de a merge înainte.

Astfel, comuna Comăna se pregătește pentru o nouă etapă în administrația sa, în absența primarului condamnat, iar locuitorii așteaptă cu interes alegerile viitoare care vor desemna un nou lider local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *