Mai multe percheziții în București într-un dosar complex de corupție ce vizează obținerea frauduloasă a imobilelor de către persoane influente.

Marți, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au declanșat o amplă operațiune în București, efectuând 11 percheziții într-un dosar ce investighează fraude cu terenuri în cea mai scumpă zonă a Capitalei. Potrivit informațiilor obținute, persoanele vizate de aceste percheziții sunt acuzate că identificau terenuri aflate în proprietatea statului, falsificau sentințe civile și rapoarte de expertiză cadastrală, ulterior vânzându-le printr-un circuit complex de spălare a banilor.

Infracțiunile, desfășurate în perioada 2014-2023, au vizat terenuri, inclusiv în zona parcului Herăstrău, cu unele dintre cele mai scumpe imobile din București. Surse judiciare au declarat că aceste persoane, având complicitatea funcționarilor din cadrul Direcțiilor de Impozite și Taxe Locale, precum și a Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, au reușit să obțină înregistrări frauduloase ale dreptului de proprietate, ignorând verificarea veridicității documentelor, prezentate la mai mult de 20 de ani după presupusa pronunțare.

Profitul obținut din tranzacțiile cu aceste terenuri depășește suma de 10 milioane de euro, conform surselor judiciare. Operațiunea DNA se concentrează și asupra complicității unor persoane cu putere financiară semnificativă, care au fost vizate în cadrul perchezițiilor.

Într-un comunicat emis astăzi, DNA a confirmat că procurorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări în legătură cu obținerea pe nedrept a unor imobile aflate în proprietatea statului, cu profitul estimat la peste 10 milioane de euro. Perchezițiile au avut loc în 11 locații din București, iar procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Se așteaptă ca DNA să furnizeze detalii suplimentare în măsura în care cercetările vor permite dezvăluirea unor informații specifice despre această rețea complexă de fraudă imobiliară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *