Tribunalul Vaslui a emis sâmbătă o hotărâre de arestare pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, în urma unei operaţiuni desfăşurate de procurorii anti-corupţie. Acesta a fost prins în flagrant în timp ce primea o sumă considerabilă de bani, în valoare de 1,25 milioane lei, cu scopul de a favoriza o firmă în obţinerea unui contract major.

Anchetatorii au descoperit suma de bani în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, imediat după ce acesta ar fi consimţit să primească mita. Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui este acuzat că a exercitat presiuni asupra subalternilor săi, care se ocupau de gestionarea unor proiecte finanţate prin fonduri europene, în interesul său personal.

Potrivit informaţiilor provenite din dosarul DNA, proiectul derulat de firma omului de afaceri care l-a denunţat pe Dumitru Buzatu era finanţat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 și viza reabilitarea unor tronsoane de drum. Valoarea totală a proiectului depășea suma de 222 milioane lei.

În înregistrările audio efectuate în timpul întâlnirii, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui se afla în cunoştinţă de cauză în ceea ce priveşte primirea unui procent din valoarea plăţii şi, în momentul în care i s-a înmânat mita, a exprimat recunoştinţă, spunând: „Sărut mâna, Emil. Încă o dată îţi mulţumesc, că eram pe drojdie.” Acum, Dumitru Buzatu se află în arest preventiv.

Această situație a declanșat un val de reacții în societate și a evidențiat importanța combaterii corupției în rândul oficialilor publici, subliniind necesitatea de a susține instituțiile și eforturile de prevenire a actelor ilegale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *