Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupție, a fost depistat și reținut de polițiștii bavarezi în Augsburg, Germania, după ce a fugit din România pentru a evita executarea pedepsei.

Informația a fost confirmată de Poliția Română și IGPR, care au colaborat cu autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia pentru localizarea și reținerea primarului condamnat. Cherecheș a fost depistat în seara de 28 noiembrie în urma schimbului eficient de informații între polițiștii români și autoritățile străine.

Primarul de 45 de ani a fost prins în Augsburg, fiind identificat pe baza datelor furnizate de Poliția Română. Anterior fugii sale, Cherecheș a părăsit țara vineri, folosind actul de identitate al unei rude, prin punctul de trecere a frontierei Petea, Ungaria.

Curtea de Apel Cluj a respins vineri apelul primarului, menținând astfel sentința dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj. Sentința a fost modificată doar în ceea ce privește pedeapsa complementară, care a fost mărită de la 4 la 5 ani, perioadă în care Cherecheș are interdicții suplimentare, inclusiv de a fi ales în autoritățile publice și de a ocupa funcții care implică exercițiul autorității de stat sau funcția de primar.

Primarul fugit va fi supus procedurilor legale în Germania, iar autoritățile române vor începe demersurile pentru extrădarea sa, astfel încât să execute pedeapsa stabilită de instanțele de judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *