După o serie de dezvăluiri în luna mai a acestui an, șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, Mugurel Laicu, a fost în centrul unui scandal care a dus la demisia sa din funcția de coordonator al echipei de supervizare a lucrărilor de pe autostrada A7, tronsonul Focșani-Bacău. Dezvăluirile inițiale, prezentate în premieră de Reporter de Iași, au provocat o reacție de proporții, implicând inclusiv un dosar penal pentru corupție.

Mugurel Laicu afirmă că și-a dat demisia încă din luna mai pentru a evita speculațiile referitoare la obținerea unor avantaje personale. Cu toate acestea, demisia sa a fost lăsată fără ecou până recent, după explozia care a avut loc la Călimănești, Vrancea.

Șeful DRDP Iași, care face parte din PSD, s-a auto-numit diriginte de șantier pe cele trei loturi ale autostrăzii A7, deși asta ar fi trebuit să fie o funcție externă. Demersul său a fost controversat și din cauza modului în care a distribuit rolurile și plățile, inclusiv un spor de 20% pentru membrii echipei sale.

În plus, Mugurel Laicu susține că a demisionat înainte de producerea exploziei din Călimănești, iar atribuțiile sale au fost transferate altui membru al echipei de supervizare. Cu toate acestea, prezența sa la distanță pe șantierul autostrăzii a stârnit critici, iar surse autorizate au indicat că un diriginte de șantier trebuie să fie prezent fizic la locul de muncă pentru a supraveghea activitățile și a oferi aprobări.

Situția complexă a supravegherii lucrărilor de pe autostrada A7 a dezvăluit un vid de autoritate, iar demisia recentă a coordonatorului de SSM (Sănătatea și Siguranța în Muncă) din cadrul DRDP a adăugat la acest aspect. Andrei Beilic, inginer în cadrul Secției Botoșani a Direcției Generale, fusese demisionar de trei săptămâni din DRDP și se afla sub anchetă pentru contracte controversate.

Scandalul pune în lumină dificultățile de gestionare a lucrărilor pe autostrada A7 și necesitatea unei mai bune coordonări și supravegheri pentru a evita probleme similare în viitor. Ancheta cu privire la această situație complexă urmează să stabilească mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *