Ţurcanu, fostul președinte PNL al CJ Botoșani, condamnat pentru corupție în decembrie 2022, a fost eliberat

Botoșani, 4 octombrie 2023 – Florin Ţurcanu, fostul președinte PNL al Consiliului Județean Botoșani, care a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie în luna decembrie 2022, a fost pus în libertate astăzi, în baza unei sentinţe definitive pronunţate de Tribunalul Botoșani.

Judecătorii au dispus, miercuri, 4 octombrie 2023, liberarea condiţionată a lui Ţurcanu, la zece luni de la condamnarea sa. Punerea în libertate a fostului preşedinte CJ a fost hotărâtă inițial în luna iulie de Judecătoria Botoşani, însă procurorii au contestat măsura, dosarul ajungând astfel la Tribunalul Botoşani.

Magistraţii instanţei superioare au respins contestaţia Parchetului, permiţând lui Ţurcanu să părăsească unitatea de detenţie.

Florin Ţurcanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA după ce, în perioada iunie 2013- septembrie 2014, în calitate de preşedinte al CJ Botoşani, ar fi pretins şi primit sume de bani sau alte foloase materiale, reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcţie şi amenajare executate la un imobil declarat ca fiind în proprietatea unui membru din familia sa.

Decizia de astăzi de a-l elibera pe Ţurcanu a stârnit discuții aprinse în comunitatea locală, iar unii cetățeni consideră că sentința a fost prea blândă în contextul faptelor de corupție de care fostul președinte PNL al CJ Botoșani a fost găsit vinovat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *