Primăria Măstăcani a încheiat un contract în valoare de 30.000 de lei (6.070 de euro) cu PAF Media Event SRL, compania care deține TV Galați, televiziunea de casă a PSD Galați. Contractul vizează difuzarea a patru emisiuni/reportaje TV, fiecare având durata de 28-30 de minute, pe postul TV Galați-Brăila.

Oferta Primăriei Măstăcani a fost publicată pe SEAP pe 30 august 2023, iar contractul a fost atribuit în aceeași zi, la doar 25 de minute distanță, celor de la TV Galați. Aceste emisiuni urmau să fie difuzate în perioada septembrie – decembrie 2023, câte una în fiecare lună.

Din datele disponibile, suma de 30.000 de lei a fost împărțită astfel încât să acopere costurile pentru cele patru emisiuni. Astfel, prețul unei singure emisiuni difuzate de TV Galați ajunge la 7.500 de lei. Este de menționat că Măstăcani, o comună cu aproximativ 5.300 de locuitori, este situată în partea de est a județului Galați, la granița cu Republica Moldova.

PAF Media Event SRL, firma care a primit contractul, a fost înființată în 2016 de familia fostului deputat PSD Galați, Florin Pâslaru. În anul fiscal 2022, această companie a înregistrat un profit net de 70.554 de lei, având o cifră de afaceri de 139.077 de lei și un singur angajat.

Cele două emisiuni difuzate până în prezent de TV Galați nu au fost marcate corespunzător pentru a informa telespectatorii că acestea sunt emisiuni plătite de beneficiar, adică Primăria Măstăcani. Un avertisment de genul „Emisiune plătită de Primăria Măstăcani” ar fi fost necesar pentru transparență, mai ales că este vorba de bani publici.În emisiunea din septembrie 2023, primarul comunei Măstăcani, Dănuț Ilie (PSD), s-a laudat cu realizările sale, inclusiv cu asfaltarea unui drum în colaborare cu președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

În cea de-a doua emisiune, din octombrie, primarul a fost prezent în studioul TV Galați, unde și-a expus propriile realizări.

Alternativa – Jurnalism fără mogul a contactat primarul Dănuț Ilie pentru a-i solicita explicații cu privire la contractul încheiat și pentru a afla beneficiile comunității din Măstăcani. Cu toate acestea, primarul nu a răspuns solicitărilor și întrebărilor transmise prin e-mail. Contractul continuă să fie în derulare, cu încă două emisiuni programate pentru lunile noiembrie și decembrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *