Partidul Uniunea Salvați România (USR) a făcut o sesizare la Comisia Europeană referitoare la dosarul privind achiziția de vaccinuri anti-COVID-19, în care sunt implicați foștii miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Acțiunea a fost inițiată printr-o scrisoare deschisă în care USR denunță acțiunile considerate „îngrijorătoare și nejustificate ale unui procuror, respectiv ale procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România”.

Foștii miniștri Vlad Voiculescu (USR) și Ioana Mihăilă (REPER) sunt acuzați de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, fiind suspectați că au comandat inutil peste 50 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19. Procurorii DNA susțin că cei doi ar fi contractat în 2021 peste 52 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, deși anterior, în 2020, fostul ministru Nelu Tătaru și chiar Voiculescu în calitate de ministru cumpăraseră deja peste 37.500.000 de doze.

În scrisoarea adresată președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele USR, Cătălin Drulă, subliniază încălcarea separației puterilor în stat și subminarea democrației și a coeziunii europene. Drulă afirmă că începerea procedurii penale împotriva foștilor miniștri și a fostului prim-ministru Florin Cîțu constituie o incriminare a mecanismului european comun de achiziție a vaccinurilor anti-COVID-19.

În document, Drulă adaugă că „argumentele antivacciniste ale procurorului DNA, incluse în documentele oficiale, sunt uluitoare și incompatibile cu o Europă modernă”, iar acuzațiile penale sunt considerate absurde și pot avea consecințe îngrijorătoare în contextul viitoarelor alegeri europene. USR solicită Comisiei Europene să acorde atenție acestui caz, subliniind că situații de acest gen subminează progresul realizat de România odată cu aderarea la UE și reprezintă un caz de justiție selectivă împotriva unui partid politic.

One thought on “USR a reclamat DNA la Comisia Europeană, pentru dosarul vaccinurilor Covid-19”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *