Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat astăzi că vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Argeș, Marius-Florinel Nicolaescu (PSD), se află sub urmărire penală într-un dosar ce privește achiziția nelegală de locuințe destinate persoanelor vulnerabile. Potrivit DNA, acesta este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și uz de informații nepublice.

Dosarul a fost deschis în contextul realizării proiectelor „Locuințe protejate – siguranță și îngrijire Argeș”, „Centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilități” și „Centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilități” din anul 2022. Conform procurorilor anticorupție, vicepreședintele CJ Argeș ar fi comunicat informații nedestinate publicității unor oameni de afaceri referitoare la modul de compartimentare al locuințelor, prețurile oferite pentru fiecare imobil, perioada și modalitatea de achiziție.

Mai mult, DNA susține că, în cursul anului 2023, conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș (D.G.A.S.P.C.), cu sprijinul lui Marius-Florinel Nicolaescu, ar fi achiziționat cinci clădiri destinate persoanelor vulnerabile de la o societate comercială administrată de una dintre persoanele cărora le-au fost dezvăluite informațiile. Aceste achiziții s-ar fi făcut încălcând prevederile legale și la prețuri supraevaluate, clădirile nefiind finalizate și neavând racordare la rețelele de apă, gaze și canalizare.

Conform DNA, prejudiciul cauzat Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș în urma acestor acțiuni este estimat la 3.550.000 lei. În plus, vicepreședintele CJ Argeș este acuzat de obținerea unui folos necuvenit în aceeași cuantum pentru societatea omului de afaceri beneficiar al informațiilor nedestinate publicității.

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, iar în prezent, în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *